Home | Locuri pescuit | Poze | Video | Sondaje | Articole | Contact | Cautare | Anunturi | Forum
Autentificare | Membri | Inregistrare

 

Magazine virtuale de pescuit de afara

http://www.angelsport-schirmer.de/

http://www.angelsport.de/

http://www.bode-angelgeraete.de/

https://www.gerlinger.de/

http://www.raubfisch.com/

Cel mai bun vobler pentru avat?

Färä buclä

Cel mai bun vobler pentru avat?

incearcä asta...

Nada de mreana?

Servus pescari..de Timis, de Mures...

Ceva nadä de mreanä...stie careva, ceva artizanal ? ,
Salutäri, Mishu

Norvegia

Servus pescari, servus Johnny.
Anul acesta nu am planuri de ieshiri prea mari..o sä mä ânvârt..pe lângä casä

Norvegia

2 galetzi de märuntzis

Norvegia

Poze

Norvegia

Partea a 4 a

Macroul se recomandä a si valorificat cît mai repede..cel mai bine proaspät (in tigaie , ceea ce am si fäcut) sau afumat. La congelare, respectiv descongelare îsi pierde mult din calitate.Am adus fiecare din noi cam cîte 20 kg cod si alte soiuri (fileu si färä cap / coadä)
Sä trecem la scule. Am folosit numai fire textile 0,21-0,25 …de 20-25 kg. „Cartea“ zice sä folosesti molinete de tip „oceanic“. Merge si cu molinete normale. De tip mai mari si puternice (de ex pt. somn). In mod normal nu lansezi ci dai drumul vertical din barcä.
Lansete: scurte si puternice. Am folosit lungimi L= 2,15-2,4m 300-600 gr, 600-1000 gr.
Pt.blinkerit cu shad-uri L=3m 150-300 gr. Asta fost cam lungä o sa trec pe 2,70 m. Deci lansete pt somn ar merge si aici. Luatzi rezervä inele de vîrf . Eu am rupt unul dar „noroc“ cä abia in ultima zi. La pescuit iesheam dupä micul dejun pe la 8:30 si ne întorceam pe la 20:30. Dupäi 12 ore de „legänat“ pe valuri aveai impresia cä sa leagänä si uscatul. Am avut niste preparate contra räului de mare sub formä de gumä de mestecat care avea efect imediat (30 sec), ceva grozav.
Aveai o senzatzie ciudatä în barcä : malul la ca. 30 m si fundul la 60 m .
Costuri: am stat de vineri –vineri si am pescuit 6 zile. Am avut mîncare si beuturä la noi nu am cumpärat nimik acolo. Deci :cazare, feribot, benzinä la barcä, motorina la bus, provizii, o venit de persoana cam la 1000 €.
Cam asta ar fi foarte pe scurt reportajul excursiei. Eu am venit profund impresionat (beat, ce mai, în stare de shoc) de peisaj ,de pescuit,de toate. Am väzut vulturi cu cap alb, balene pitice….A fost mult prea scurt. ar fi trebuit sä stäm macar 10 zile.

Norvegia

Partea a 3 a

Fiind pentru prima oarä în Norvegia ne-am pregätit bine cu teoria. Urma clipa adevärului: proba practicä pe apä. Si fiindcä tot am ajuns la apä..si aste e de 2 feluri. Fjord-ul si „marea“ deschisä. Noi am rämas mai tot timpul pe pe fjord. Am ieshit o singurä datä pe mare (Ocean) si deodata s-au pornit din senin niste valuri de 2-3m de am întzepenit în barcä. Fratzilor ..’napoi..zürück..da’ repede..la adäpost pe fjord. Atunci ne-am dat seama ce „coajä de nucä“ aveam. Adâcimea era între 110-140 m. Ne-am retras intre insule unde apa era netedä ca sticla. La vreme „rea“ se gäsesc mai tot timpul locuri ferite unde se poate pescuit färä risc. Vesta de salvare este obligatorie si consumul de alcool la bord strict interzis. Reguli de care ne-am tzinut la fix. Am pescuit si am si prins. Nu i-am prins pe cei mari ( care apar in cataloagele firmelor de scule de pescuit si a celor de turism) dar ca si începätori cred cä a fost acceptabil. Am luat mult macrou, un peste minunat si gustos. Bancurile de macrou (si alte specii) fac „ture“prin fjord . Sonarul ne indica la ce adîncime vin pestii si noi cautam sä ne plasäm tzaparinele la adîncimea respectivä. Figura e sä nu scotzi imediat dupä ce simtzi muscätura…doar ai 3-5 cîrlige..asteaptä sä se ocupe toate. Räpitorii cei mari (cod & Co) se tzin pe sub banc..si uneori atacä pestii prinsi in tzaparinä. Am luat asa un cod de ca. 8 kg. Am luat cod frumos si la shad-uri (gume)mai grele 70-80 gr..-Dai ca la shalau..la fund si recuperezi in salturi. Asta numai pînä la o adincime de 15-25 m altfel nu ajunge shad-ul la fund. In general trebuie sa simtzi fundul apei si sä joci momeala artificialä cu contact la fund. Se contreazä numai cînd simtzi ca-ti smulge lanseta… Gazda – Popeye- ne-a dat niste hering congelat sä incercäm la calcan urias. Hering-ul(si macroul) este momeala naturalä nr. 1.Avînd o carne mai grasä lasä urme in apä…ceea ce atrage räpitorul mare. Pärerea mea ..la peste mare sä te duci cu momealä naturalä. Dar cum cei mari vin mai rar…noi ne-am läcomit la cei mici care trägeau intr-o veselie asigurîndu-ne distractzia. Cu 4-5 buc de macrou de 500-700 g pe fir aveai distractzie fainä. Se mai gezgätza cîte o bucatä…da’ erau destule.

Norvegia

Casä

Norvegia

Ceva poze

Norvegia

Parte-a 2 a

Locatzia avea 3 cabane. Intr-una din ele era amenajatä o salä pentru transhat pestele prins. Peretii cu faiantzä si 2 mese mari de inox. In camera aläturatä se gäseau 4 läzi friorifice, cîte una de fiecare cabanä unde pescarii depozitau pestele curätzat, täiat si împachetat pe portii in vederea consumului la domiciliu. Dupä actiunea de transhare se späla sala cu furtulul cu apä sub presiune.
Resturile se aruncau in apä a 2a zi la ieshire la o distantzä de min 500 m, ca sä nu se adune pescärushii si sä facä mizerie pe case.

Am pescuit din barcä
Barca: de aluminiu, lungime 5,5m cu motor de 40 CP.Dotare :GPS, Cardplotter si sonar

Pescuitul pe mare sau in fiord (din barca) in Norvegia pe scurt :

A) momeli artificiale pt pesti „mici“ ca macrou si hering : Taparine cu “Muste“ de
diferite forme si marimi in functie specia urmarita. Ca „plumb“ se foloseste o greutate
în formä de peste , denumita PILKER. Acesta poate fi prevazut cu o tripla sau nu.

B) momeli artificiale pt pesti mai mari ( ca Codul ) Taparine cu 2 „Jig-uri“ de
diferite forme si culori. Ca „plumb“ un PILKER mai greu. Acesta estefi prevazut cu o
tripla pe care se pot pune bucati de peste, sau nu…dupa inspiratia pescarului,

C) momeli naurale: bucata de peste la fund..fiind in pincipiu ca o montura la Shalau
dar cu cirligele si celelalte componente de marime corespunzatoare pestilor vizatzi.

Norvegia

Am plecat in ultima säpätmîna din iulie 2008 . 3 pescari sportivi cu un Bus . Pe autostradä Karlsruhe-Kiel vreo 740 Km. La Kiel ne-am îmbarcat pe feribot spre Oslo. Plecare din Kiel ora 14, sosire la Oslo a 2a zi la ora 10. Dupä debarcare am fost luatzi la „puricat“ de vameshi, o actziune care mi-a trezit amintiri cunoscute din alte pärtzi ale Europei. Câtä bere ? Cât shnaps ? Atentize ..se cam controleazä, mai ales pe pescari îi iau la ochi. Se zvoneste cä se pot face schimburi în „naturä“ ..tärie contra –orice-. Nu pot sä confirm sau sä neg deoarece nu a fost cazul…nu ne ar fi ajuns materilalul. Mashinile in care erau familii cu copii nu am väzut sä le fi scos la control. De la Oslo am luat-o spre Nord, directzia Trondheim, cam vreo 480 km printr un peisaj deosebit. Atentzie la limita de vitezä si la radare. Se dau amenzi foarte mari. Am ajuns dupä 8 ore la cabanä pe insula Hitra. Deci o medie de 60 km/h..faci cu nervii..dar asta e. Prima zi am consumat-o practic pe drum. Am fi putut ieshi pe fjiord imediat dupä sosire da’ gazda era „prastie“ si nu am putut lua barca în primire si nici nu cred cä ar fi putut sä ne facä istructajul în halul care era. Pe gazdä l-am poreclit „Popeye“ Am vut o cabana/casä de lemn in stil specific norvegian ,destul de mare, ar fi încäput 6 sau chiar 7 persoane. Erau 3 dormitoare cu câte 2 paturi, bucätärie si sufragerie mare, baie cu dush, si o cämarä de depozitat sculele si de uscat hainele ude.

Revin….

Norvegia

am greshit poza..am pus o mreanä luitä la rotativä..da' am si un cod

Norvegia

Servus...o sä -mi adun toate "gîndurile" si revin în urmätoarele zile

Norvegia

Servus pescari bänätzeni. Am fost în varä 1 säptämânä in Norvegia la Atlantic in zona Trondheim. E cineva interesat de amänunte...?
 


SmartFishing.INFO - © 2007 - 2024 All rights reserved!