Home | Locuri pescuit | Poze | Video | Sondaje | Articole | Contact | Cautare | Anunturi | Forum

Voblerul - investitie necesara sau nu?

Pescuitul cu naluci si in special cu voblere este un stil de pescuit costisitor, creaza o oarecare dependenta de a cumpara mereu noi voblere, inclusiv dubluri, asa, ca sa fie in caz de nevoie :)

Fiind o persoana rationala si fiind la inceput de drum in ale pescuitului cu voblere, mi-am propus sa nu depasesc pragul de 30-40 voblere, acoperind astfel cam toate speciile de pesti rapitori de la noi. Primele achizitii au fost in urma recomandarilor diversilor amici pescari care aveau ceva experienta in domeniu, ulterior am mers pe mana mea dar nu am fost tot timpul inspirat. Astfel, pana in prezent, am strans cca. 210 voblere dar nu sunt mandru de asta. Inca sunt convins, cumva incurajat de situatiile practice in care am fost, ca un numar de 30-40 de voblere sunt suficiente pentru toti rapitorii nostri.

Desigur, nu toate voblerele sunt bune pe orice loc, fiecare are voblerele lui preferate, daca esti incepator sau nu ai avut rezultatele asteptate vei cadea usor in cursa achizitiilor inutile, incercand diverse modele sau culori ce ai auzit ca ar functiona la alti pescari. Situatia se agraveaza daca numarul rapitorilor din zona in care pescuiesti nu este deloc mare si efectiv ai timp sa te gandesti ca "din cauza ca n-ai avut voblerul X sau culoarea Y nu ai niciun atac" asa ca vrei sa incerci acel vobler minune ce inca nu-l ai in trusa si astfel iti creste colectia de voblere.

Multi pescari nu rezista tentatiei de a cumpara cate ceva de fiecare data cand intra intr-un magazin de pescuit, poate te regasesti printre ei :) Trebuie sa recunosc ca iti trebuie tarie ca sa rezisti tentatiei.

Pana acum m-am referit la voblerele de serie, n-am zis inca nimic de voblerele home-made, realizate personal sau de altii. Sunt convins ca satisfactia capturilor cu voblere facute de tine este mult mai mare ca in cazul celor prinse cu voblere de serie sau facute de altii, eu nu cred ca voi cunoaste sentimentul asta prea curand :)
Ca si concluzie, daca nu te dau banii afara din casa, recomand limitare la voblerele care dau rezultate pe zona unde pescuiesti frecvent, pentru speciile ce le gasesti preponderent in apele respective. Nu pot da indicatii exacte in ceea ce priveste modelele, dar, ca si branduri, pot zice ca nu vei da gres cu Rapala, Yo-zuri sau Salmo. Brandurile scumpe precum Megabass, Jackall, Lucky Craft chiar si Predatek sunt bune, dar parca pretul nu se justifica facand o comparatie cu celelalte. Desigur, sentimentul pescuitului cu un Megabass e unul foarte placut, voblerele astea fiind extrem de bine realizate la capitolul estetic si nu numai.

Nu ma laud, chiar imi e ciuda ca nu am avut taria sa ma tin de ideea ca iti faci treaba cu 30-40 de voblerele, dar poate altii vor invata din experienta mea si isi vor tine pronirile in frau.
Sper sa fie ultimele:

voblere de clean, avat, stiuca, salau, somn si nu numai

Fir intins si atentie la investitii!
-JB

Scor: -

Adauga un comentariu:

SmartFishing.INFO - © 2007 - 2023 All rights reserved!