Home | Locuri pescuit | Poze | Video | Sondaje | Articole | Contact | Cautare | Anunturi | Forum

Spinningul si rosioarele...

Fiind mai nou in spinning, ma multumesc si cu un singur peste prins pe partida. Asta imi da incredere ca sunt pe drumul cel bun si ma face sa insist in diverse locuri pe care altii nici macar nu le observa nefiind deloc promitatoare.

Asa se face ca plictisindu-ma sa stau langa betele bagate la salau am zis sa incerc sa pacalesc un avatel sau un bibanel si sa incerc sa dau si la spinning :) Pentru ca vegetatia nu imi permitea lanseuri in larg am ales sa pescuiesc transversal pe o tentativa de canal ce comunica cu o mica mlastina ca balta e mult spus:) Am pus un vobler Salmo Bullhead de 4cm, plutitor (sa nu se agate :) ) si am inceput sa dau din maini. La al doilea lanseu, pe la jumatatea distantei, se pare ca am deranjat pe cineva care nu mi-a dat pace decat pana a poposit pe mal. Dupa atac si lupta am zis ca e un strapazan mai imbracat cand colo ce sa vezi, o rosioara! Bucurie mare, pentru ca nu mai prinsesem rosioara asa mare si mai ales la spinning :)

rosioara, 450g, 28cm, bullhead 4cm

Atat am prins in ziua respectiva, dar, revenind cu o alta ocazie in zona, n-am uitat de locul "promitator" pentru rosioare si am incercat si cu alte voblere mai nervoase precum ar fi Rapala Jointed Shad Rap de 4cm. Chiar din primele lanseuri am prins din nou o rosioara, mai mica decat "recordul" doborat cu ceva timp in urma dar din nou m-am bucurat ca vorba aia, nu pescuiesc in fantana :) Am prins doua la JSR si am mai scapat una, a doua zi, a fost vant puternic, apa tulbure si mica dar tot am mai pacalit una, de data aceasta la un Rapala Original de 7cm.

Ce am invatat din experienta asta? Pai, stiam deja ca rosioara sta pe langa maluri cu apa mica si calda, ce nu stiam e faptul ca si cea mai marisoara tot acolo sta, destul de mare incat sa atace chiar voblere medii :)

Au fost partide pe care, eu ca si incepator in spinning, le consider reusite :)

Fir intins!
Scor: 10/10

Radu 25-Oct-2007 19:21:39
Fainutz articolul... am prins si eu rosioara la spin (rotativa Mapps Aglia No3), dar nu fac din asta o regula :)

Johnny Bravo 07-Jan-2008 16:43:13
hmm, am fost corectat, se pare ca rosioara asta e de fapt o vaduvita! m-am mai uitat la niste poze cu rosioare si vaduvite si inclin sa dau dreptate lui kamasan! merci de corectura :)

ovidiu 11-Mar-2009 02:29:53
deci inca nu ai prins rosioara la spining :D

daniel 01-Feb-2013 04:44:37
interesant

Adauga un comentariu:

SmartFishing.INFO - © 2007 - 2023 All rights reserved!